top of page

Jubiliejiniai Skriaudžių ansamblio "Kanklės" akordai skambėjo Prahoje

Besibaigiantys 2016 metai ansambliui „Kanklės“ buvo kupini įspūdžių: dalyvavome dviejuose tarptautiniuose folkloro festivaliuose „Tek saulužė ant maračių“ Nidoje ir „Ant vandens“ Jurbarke.

Rugsėjo 3 d. Skriaudžių buities muziejuje nuskambėjo Skriaudžių ansamblio „Kanklės“ 110 metų jubiliejui skirtas folkloro festivalis „Mano kanklės paauksuotos“, kurio įspūdžiais gyvename iki šiol.

Paskutinis šių metų akcentas – labai ilgai laukta kelionė į tarptautinį folkloro festivalį Čekijos sostinėje Prahoje. Kartu su ansambliu „Kanklės“ vyko ir jaunoji mūsų pamaina - vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Kankliukai“ (vad. Dalia Venckienė) vyresniųjų vaikų grupė ir lamzdelio virtuozė Daiva Akelaitienė, kuriems esame dėkingi už pagalbą ir šaunią kompaniją.

Festivalyje „XXl International Folklore Festival in Prague 2016“ savo pasirodymais džiugino 37 ansambliai, kurių dalyviai atstovavo 14 šalių: Lietuvą, Bosniją ir Hercogoviną, Kroatiją, Bulgariją, Serbiją, Slovėniją, Graikiją, Rusiją, Rumuniją, Baltarusiją, Vokietiją, Makedoniją, Indiją bei Italiją. Ansambliui „Kanklės“ buvo suteikta garbė pradėti festivalį ir pasirodyti pirmiems.

Buvo labai smagu aplankyti ir pažinti auksinę Čekiją, kuri vis dar džiaugiasi margaspalviu rudeniu. Likome sužavėti nuostabiais Čekijos miestais Praha ir Karlovy Vary bei šios šalies gamta, architektūra ir tradiciniu čekų maistu.

Ši kelionė nebūtų įvykusi be rėmėjų, kuriems esame labai dėkingi už finansinę paramą: Prienų rajono savivaldybei, Lietuvos Respublikos Seimo nariams Vytautui Kamblevičiui ir Andriui Palioniui, Viktorijai ir Taurui Isiūnams bei Aidutei Jurešienei. Taip pat už saugią ir sėkmingą kelionę bei džentelmenišką pagalbą dėkojame UAB „Angelma“ vairuotojams Dariui ir Kaziukui.


Pajudėjome iš Skriaudžių. Laukia ilgas kelias...

Pirmoji diena. Žavimės Karolio tiltu ir miesto panorama

Nuostabaus grožio Šv. Vito Katedra

Antroji diena. Vienas iš garsiausių Čekijos kurortų - Karlovy Vary. Jūratė ir Vidutė skanauja mineralinį vandenį

Funikulieriumi keliamės į kalną "Elenos šokis". Čia, kažin, apie vadovę?..

Gėrimės puikiais vaizdais Karlovy Vary mieste

Trečioji diena. Paskutinė repeticija scenoje

Dar keletas minučių ir mes pirmieji pradėsime XXI folkloro festivalį Prahoje

Scenoje - rimti ir susikaupę

Labai laimingos po sėkmingo koncerto...

Jaunoji ansamblio "Kanklės" karta - "Kankliukai"

Dovanos

Po koncerto dar kartą aplankėme nuostabaus grožio Prahos senamiestį


Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page