top of page

Kartu smagiau, linksmiau, skambiau

Folkloro ansamblis "Kankliukai" ir Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio meno mokyklos vaikų folkloro ansamblis "Sūduoniukai" (vadovė Elena Sakavičiūtė - Pečiulaitienė) draugauja jau seniai. Susitinkame stovyklose, festivaliuose, koncertuose. Keletą kartų koncertuose atlikome bendrą programą. Dar pavasarį pasitarę užsiregistravome kartu su bendra programa dalyvauti VIII Tarptautiniame vaikų folkloro festivalyje "Baltų raštai - 2016". Abiems ansambliams dalyvavimas šiame festivalyje jau tapo tradicija.

Šiais metais festivalis šurmuliavo net tris dienas ir jau nebetilpo į įprastą koncertinę aplinką. Pirmą dieną prie festivalio organizatorių - Kauno tautinės kultūros centro vyko vėliavos pakėlimas, vainiko pynimas ir ugnies įžiebimas.

Vėliau koncertai skambėjo ne tik Kauno universitetinėje Maironio gimnazijoje, bet ir Vieškūnų piliakalnyje, Istorinėje Lietuvos Respublikos prezidentūroje Kaune, bet ir A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejuje Vilkijoje.

"Kankliukai" ir "Sūduoniukai dalyvavo koncerte "Lakštingalėle, raibas paukšteli" Šv. Jurgio Kankinio (pransiškonų) bažnyčioje. Ir kokių tik paukščių balsų neišgirdome. Mes atlikome Suvalkijoje užrašytas dainas "Augo girioj pelėda", "Tupi žvirblys ant bažnyčios", "Ir atlėkė paukščiukė".


Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page