top of page

Skriaudžiuose nuskambėjo ansamblio "Kanklės" 110 - ties metų jubiliejus

Rugsėjo trečioji Skriaudžių ansambliui "Kanklės" buvo ypač svarbi. Tą dieną ansamblis minėjo labai gražią sukaktį - 110 - ties įsikūrimo metų jubiliejų. Norėjosi, jog šventė būtų įvairi bei skirta įvairių amžiaus grupių žmonėms, todėl nuspręsta organizuoti folkloro festivalį Skriaudžių buities muziejuje, kurio metu veiktų ir amatų kiemelis. Labai gąsdino lietingos prognozės, tačiau dangus buvo mums maloningas - festivalio metu nenukrito nė vienas lašelis.

Šią dieną pradėjome aplankydami senuosius ansamblio "Kanklės" narius ir buvusius vadovus Skriaudžių kapinėse. Vėliau dalyvavome šv. Mišiose, po jų su ansamblių vėliavomis žygiavome į buities muziejaus kiemelį, kur mus pasitiko didelis būrys šventės lankytojų. Džiaugėmės, jog į šventę mus pasveikinti atvyko Lietuvos Respublikos Seimo nariai Andrius Palionis, Vincė Vaidevutė Margevičienė ir Vytautas Kamblevičius, Prienų rajono savivaldybės Administracijos direktorius Egidijus Visockas, Mero Alvydo Vaicekausko patarėja Jūratė Zailskienė, kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkė Loreta Jakinevičienė, Prienų krašto muziejaus atstovai, Veiverių seniūnas Vaclovas Ramanauskas, Skriaudžių pagrindinės mokyklos atstovai, Skriaudžių bendruomenės pirmininkė Raminta Grėbliauskienė, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro atstovai. Taip pat didelį tortą šventės organizatoriams įteikė Cezaro Pacevičiaus žmona Virginija.

Esame labai laimingi, jog į festivalį sugužėjo visi kviesti švečiai - buvę vadovai Onutė Patronaitienė, Vytautas Alenskas bei Jaunius Vylius su ansambliu "Marijampolės kanklinykai", taip pat ansamblis "Kankliukai", Vaiguva iš Plokščių, Raskila iš Birštono, "Seklyčia" iš Akademijos, "Ratilėlis", Andrius Bakanas ir "Kadujo" iš Kauno, "Sūduonia" iš Kazlų Rūdos, "Nova" iš Patašinės ir Žemyna Trinkūnaitė iš Vilniaus.

Kaip ir buvo žadėta - renginyje buvo galima degustuoti naminę duonutę su ką tik sumuštu sviestuku, kafiją iš Mažosios Lietuvos, naminį pienuką ir pyragą. Taip pat viso renginio metu dalyviai džiaugėsi galėdami išbandyti kalvystę, vilnos vėlimą ir žvakių liejimą. Ir kišenes patuštinti tikrai buvo kur - vyko prekyba vilnoniais Eugenijaus Majaus siūlais, Ernestos Juodsnukytės lietomis žvekėmis, Vaivos Nainienės veltiniais, Sandros Atkočiūtės stiklo papuošalais bei dviejų leidyklų leistomis knygomis.


Labai AČIŪ norime tarti visiems, prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo:

Augenijai Sakalauskienei ir jos šauniai šeimininkių komandai - sesėms bei skriaudiškei Irmai, Birutei Kazakevičienei, Viginijai Naudžiūtei, Valiui Januševičiui, Zitai ir Viktorui Sakavičiams, Martynui Breikštui, Vaivai Nainienei, Ernestai Juodsnukytei, Skriaudžių kaimo bendruomenei ir jos pirmininkei Ramintai Grėbliauskienei, Veiverių seniūnui Vaclovui Ramanauskui, Dominykui Šimoniui, Gediminui Naujokui, leidyklai “Žara”, Justei Pupelienei, Audriui Pečiulaičiui, Skriaudžių pagrindinei mokyklai, Veiverių Kultūros ir laisvalaikio centrui, Prienų savivaldybei ir visiems kitiems prisidėjusiems prie šaunios šventės įgyvendinimo.


Iki susitikimo 111 - tame jubiliejuje!


Už nuotraukas dėkojame Mantvydui Prekevičiui (Naujasis Gėlupis), www.kvitrina.lt ir Virginijai Naudžiūtei.

Daugiau nuotraukų rasite:


https://www.facebook.com/labirintai/photos/?tab=album&album_id=1092051957517301


https://photos.google.com/share/AF1QipMQrjQCoJbA9JKQhLnZI5tTa42kwTOe_TUm3XcFHb4mo6xRiaz93o1mYJ2MHd1MeQ?key=TXMySEV3WnM2VjNGZnFPRVRDUG5OLTJOTm56U25R


https://kvitrina.lt/skriaudziu-kankliu-ansambliui-110-fotoreportazas-is-renginio/




Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page