top of page

Skriaudžių "Kanklės" dalyvavo Žolinių šventėje Punske

Skriaudžių ansamblis "Kanklės" rugpjūčio 15 d. turėjo neeilinį koncertą. Visai netikėtai pakviestas į Punską, ansamblis ilgai negalvojo - juk smagu pristatyti savo krašto muzikinį lobyną lietuviams, gyvenantiems svetur. Žolinių šventė sutapo su Punsko miesto dienomis, kurios tęsėsi nuo penktadienio iki sekmadienio. Šeštadienį Žolinių šventė prasidėjo Šv. Mišiomis. Ansambliečius ypač sudomino punskiečių tradicija bažnyčioje šventinti ne tik puokšteles, tačiau taip pat iš įvairiausių augalėlių kiekviename aplinkiniame kaime sukurtus meno kūrinius. (Kitaip jų pavadinti net nesiverčia liežuvis...) Šventinant žolynus Punsko bažnyčioje pirmą kartą skambėjo kanklių stygos.

Po Šv. Mišių žmonės rinkosi į akmenimis grįstą miestelio aikštę netoliese bažnyčios, kur šurmuliavo didelė mugė bei laukė šventinis koncertas.

Skriaudžių ansamblis "Kanklės" folkloro šventėje pristatė savo krašto dainas ir instrumentinius kūrinius. Išklausius visų pasirodymų, folkoro šventės dalyviai buvo pakviesti į lietuvio Petro "Rančą", kurioje šeimininkas visus gardžiai pavaišino. ( Pirmą kartą ragavome cepelinų su salotomis!)

Už šią puikią kelionę dėkojame Aldonai Vaicekauskienei, Lenkijos lietuvių etninės kultūros draugijos pirmininkei, kuri mus pakvietė ir taip šiltai priėmė. Tikimės, jog kanklės Punske skambėjo ne paskutinį kartą!



Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page