top of page

"Kankliukai" Dubingių piliakalnyje tautinio kostiumo konkurse

2017 m. Lietuvoje paskelbti Lietuvių kalbos kultūros, Piliakalnių ir Tautinio kostiumo metais. Dauguma vykstančių šiais metais renginių yra skiriami šioms svarbioms vertybėms paminėti.

Vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Kankliukai“, pagarbiai dėvėdami dar visai naujus 2016 m. siūtus tautinius kostiumus, nusprendė sudalyvauti Tautinio kostiumo konkurse „Išausta tapatybė“.

Gegužės 19 d. Prienuose vyko konkurso Suvalkijos regioninis turas. Jame buvo atrinkti ansambliai, bendrijos ar pavieniai konkurso dalyviai, kurie atstovaus Suvalkijos regioną liepos 6 d. vyksiančiame finale.

Su dideliu džiaugsmu sutikome žinią, kad „Kankliukai“ jame dalyvaus.

Liepos 6 d. Dubingių piliakalnyje vyko įspūdinga šventė. Dar penki vaikų folkloro ansambliai dalyvavo konkurso finale.

Mus stebėjo ir vertino specialistų ir žymių visuomenės bei kultūros žmonių vertinimo komisija: dizainerė Jolanta Rimkutė, menotyrininkė Teresė Jurkuvienė, etnologė Elvyda Lazauskaitė, architektas, menotyrininkas Marius Daraškevičius, žurnalistas, puslicistas Andrius Tapinas.

21.00 val. kartu su Andriumi Mamontovu, 300 konkurso dalyvių ir žiūrovais giedojome Tautišką giesmę.

21.45 val. dalyvavome „Gala koncerte“, kurį tiesiogiai rodė LTR televizija.

Be abejonės nuvargę, bet laimingi, pilni įspūdžių, namus pasiekėme gerokai po vidurnakčio.

Menotyrininkė Teresė Jurkuvienė padėkos laiške konkurso dalyviams rašė: „Kaip žmogus, didesnę savo gyvenimo dalį paskyręs lietuvių tautinio kostiumo „traukimui iš duobės“, į kurią jis buvo nugrimzdęs sovietmečiu, noriu visiems jums asmeniškai padėkoti už bendradarbiavimą, už atsidavimą mūsų visų bendram tikslui ir pomėgiui. Jūsų kostiumai - tai mano ilgų metų svajonės išsipildymas. Kažkada nebūčiau patikėjusi, kad pamatysiu tai, ką vakar teko išvysti.”

Dėkojame Marijampolės savivaldybei, kuri draugiškai pasiūlė mus pavėžėti kartu su Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto studentais – senjorais. Šaunu, kad kartu dalyvaujame prasminguose renginiuose ir kad mūsų draugystė tęsiasi.


Naujausi įrašai
Archyvas
bottom of page